Opiskelijalle

Opiskelijoiden kokemuksia

Kymmenen viikkoa harjoittelua on vilahtanut nopeasti kuin pääskysen lento – liian nopeasti. Minulla oli Vakkaan tullessa maamerkit mielessä, mikä on Vakan toiminnan tarkoitus: kohtaamispaikka ja potilas- ja vammaisyhdistyksiä auttava taho. Syksyllä tutustumiskäynnillä kuulin, että Vakka tekee yhteistyötä myös kyläyhdistysten kanssa, mikä kuulosti upealta! Kymmenen viikon jälkeen voin vain hämmästellä miten laaja Vakan ympärillä oleva verkosto on, ja miten vaikuttavaa työtä Vakassa tehdään. Vakan työn vaikutus koskee yksittäistä yhdistystoimijaa, yhdistystoimijasta vaikutus leviää koko hänen yhdistykseensä ja muihin yhdistyksiin, yhteisöihin ja yhteisöstä yhteiskunnan tasolle, esimerkkinä SOTE.

Vakka elää ja hengittää ihmisten tahtiin. Kohtaamiset ihmisten kanssa ovat Vakan sielu. Olen kiitollinen ja iloinen kaikista yksittäisistä kohtaamisista teidän vakkalaisten kanssa, muutamista kasvokkain kohtaamisista; enimmäkseen kohtasimme etänä. Olisin toivonut, että olisimme nähneet enemmän ”livenä”, mutta elämä on nyt enimmäkseen etäelämää vallitsevasta olosuhteesta johtuen ja sille emme voi mitään. Lämmin vuorovaikutus kanssanne ja vastaanotto kyllä välittyi etänä toteutettavissa taideryhmäohjauksessa, korvarunotuokioissa, kyläyhdistysten Hyvinvointipäivissä, suunnittelupalavereissa eri tahojen kanssa, erilaisissa etäkoulutuksissa ja tapahtumissa sekä digikoulutuksissa. On ollut ilo tutustua Vakan voimatiimiin Maaritiin, Harrietiin, Pirkkoon, Kuopiossa työskentelevään Eijaan, harjoittelija Outiin ja ehdin tutustua myös Muistiluotsi Sallaan. Kiitos hyvästä yhteistyöstä! Toivottavasti jo kesällä toteutuisi Vakan olohuone-elämä mikä toisi ihmisiä lähemmäksi toisiaan – turvaväleistä huolimatta. Ei voi muuta kuin hokea korona-aikana: ”Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku.”

Vakassa olen saanut käyttää omia taidetyöskentelyn ja kirjoittamisen lahjojani. Vakassa suhtaudutaan erittäin myönteisesti taidelähtöisten menetelmien käyttöön asiakkaiden hyvinvoinnin tukemisessa. Toivon ja uskon, että taiteen mahdollisuuksia tullaan Vakassa käyttämään entistä enemmän asiakkaiden toiveiden mukaan. Tulen mielelläni katsomaan yhteisötaideteosta korvaruno ”Simpukkaa” kunhan se on valmis!

Jatketaan juttua kun tavataan! Aurinkoa vakkalaisten kevääseen!

Merja, Sosionomi AMK- opiskelija (kevät 2021)