Uutiskirje


Ylä-Savon Vakan kuulumiset

Kesän myötä meidän on mahdollisuus avata jälleen Yhdistystalo Vakan ovia yhdistystoimijoille. Voit varata tilaa tuttuun tapaan. Lue tilanvaraukseen liittyvät ohjeistukset nettisivuiltamme. Onpa ihanaa vihdoin tavata kasvotusten! Yhdistystalo Vakka on suljettu 19-30.7. Jos sinulla on tilan tarvetta sille välillä, tee tilavaraus hyvissä ajoin ja saat ovikoodin.

Kevään ajan olemme järjestäneet monipuolista toimintaa yhdistyksille ja suunnitelleet jo kovasti syksyä. Syksyn toiminnat löydät tapahtumakalenterista ja uutta on sähköinen ilmoittautuminen, mikä löytyy
tapahtumakalenterivalikosta. Syksyllä toimintaa järjestetään edelleen tavaten ja teams-yhteydellä. Toimintaan voi siis osallistua mistä kunnasta vain. Tapahtumien tarkemmat mainokset ilmestyvät elokuussa. Kesän aikana on hyvin aikaa osallistua Iisalmen kaupungin 130- juhlavuoden kampanjaan Iisalmen 130 vapaaehtoista. Katso lisää ja tule mukaan. Tämän lisäksi tarjoamme teille apua esittelyvideoiden tekemiseen. Videoita voitte hyödyntää yhdistyksen markkinoinnissa ja videoiden avulla korvataan hieman näkyvyyden menetystä useilla messuilla, joita olemme joutuneet perumaan. Me Vakassa jaamme teidän tekemiä videoita myös sosiaalisessa mediassa ja oppilaitosten käyttöön. Videokampanjasta lisää.

Yhdistysten osaamiskartoitus on vielä avoinna kesän ajan. Tulokset analysoidaan syksyllä ja niitä
hyödynnetään vuoden 2022 toiminnan suunnittelussa. Ylä-Savon Vakka on hakenut jatkorahoitusta STEA:sta ja avustuspäätös saadaan joulukuun alussa.

Syksy tuo mukanaan muutoksia Ylä-Savon Vakassa. Maarit ja Pirkko lopettavat työt kesän aikana ja syksyllä saamme Harrietille uuden työparin. Voitte laittaa sanan kiertämään avoimesta
työpaikasta! Lue Maaritin ja Pirkon ajatuksia Ylä-Savon Vakan blogista.

Muista ilmoittaa toiminnastasi uudella yhdistysten uutiset-palstalla. Lisäämme tänne teiltä tulevia mainoksia ja tapahtumia. Muista laittaa viestiin myös nettilinkki, josta alkuperäinen mainos löytyy. Teidän ei siis tarvitse enää ilmoittaa toiminnastanne uutiskirjeessä vaan lisäämme tapahtumat automaattisesti nettisivuille, kun niistä meille ilmoitatte.

Ylä-Savon Vakan uutiskirjeen tilaaminen

Uutiskirje ilmestyy 16.8, 15.10 ja 15.12.2021.

Voit tilata/peruuttaa uutiskirjeen osoitteesta harriet.myllynen(AT)ylasavonvakka.fi

Ajankohtaisia asioita

Tutustu Yhdistyksissä tapahtuu Ylä-Savossa-palstaan

Hyvä vastaanottaja! Olemme mukana Ylä-Savon Vakassa suunnittelemassa ikäihmisten kohtaamispaikka- toimintaa, joka toisi Ylä-Savon SOTEn kuntiin (Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi, Vieremä) oman kunnan näköistä toimintaa kaikille ikäihmisille. Kohtaamispaikka voi olla tila, jossa pääsee juttelemaan muiden kanssa ja siellä voi välillä järjestettyä toimintaa (esimerkiksi ohjattua liikuntaa, asiantuntijoiden luentoja ja kursseja). Tai se voi olla myös etäyhteyksillä tapahtuvaa palvelua. Mukana kohtaamispaikan suunnittelussa ja järjestämisessä ovat Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, kunnat sekä Ylä-Savon Vakan kautta alueen järjestöt. Tarkoituksena on yhdistää voimavaroja ja tuoda palveluja ja vapaa-ajan toimintaa helpommin saavutettavaksi ikään kuin ”saman katon alle”.

Vastaamalla tähän kyselyyn voit vaikuttaa kohtaamispaikka-toiminnan sisältöön. Otamme toiveenne huomioon toiminnan suunnittelussa. Kysely on auki 22.8 asti. Kiitos osallistumisestasi!

Ylä- Savon Vakan työryhmät

Ylä- Savon Mukana – verkosto

Nostaa esiin pitkäaikaissairaiden ja vammaisten lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä ajankohtaisia arjessa selviytymiseen liittyviä kysymyksiä, hyviä käytäntöjä ja kehittämisen kohteita ja edistää palveluiden ja innovaatioiden syntymistä ja leviämistä. Seuraava verkoston kokous on 22.9. klo 13-14. Ilmoittaudu mukaan Harrietille.

Kaikilla on oikeus liikkua!

Liikuntatapahtumaa suunnitellaan yhdessä lauantaille 21.8.2021. Tapahtumassa on nimensä mukaisesti tarjota kaikille mahdollisuus liikkua, ja mukana on useita eri tahoja. Tapahtuma toteutetaan Sankarinniemen kentällä sekä lähiympäristössä. Seuraava työryhmän palaveri on 13.8. klo 12.30-13.30 teams-yhteydellä.

Nuorten osallisuus

Työryhmään ovat tervetulleita mukaan kaikki yhdistykset yhdessä ideoimaan ja toteuttamaan yhteistyössä toimintaa, jolla saataisiin nuoria osalliseksi yhdistystoimintaan sekä kiinnnostumaan siitä. Seuraava työryhmän palaveri on Teams- yhteydellä 13.8. klo 10.30- 11.30. Ilmoittaudu mukaan Harrietille.

Ylä-Savon Vakan avoimet ovet

Tule mukaan Yhdistystalo Vakan avoimiin oviin. Avoimet ovet pidetään 18.8.2021 klo 10-14.00. Päivässä on mahdollisuus oman yhdistyksen esittelylle ja varainkeruulle. Tule mukaan toteuttamaan päivää. Ota yhteys: harriet.myllynen(at)ylasavonvakka.fi

Mukavaa, kaikille avointa toimintaa

Yhdistystalon avoimet ovet keskiviikkona 18.8.2021. Tervetuloa tutustumaan Ylä-Savon Vakan ja paikallisten vammais-, potilas- ja kansanterveysyhdistysten toimintaan klo 10-14 välillä. Ohjelma varmistuu elokuun alussa.

Koulutuksia ja kehittämispäivät

Ei toimintaa elokuussa.

Vapaaehtoisten toiminta

Ylä-Savon alueen kokemustoimijoiden tapaaminen torstaina 26.8.2021 klo 12-14.00. Yhdistystalo Vakka tai teams-yhteys. Tule tutustumaan toisiin Ylä-Savon alueella toimiviin kokemustoimijoihin. Ohjelmassa tutustumista ja vertaistuen jakamista. Ilmoittaudu täällä.

Vapaaehtoisten koulutus- ja virkistyspäivä lauantaina 28.8.2021 klo 10-14.00. Paikka: Villa Anna, Haukimäentie 259. Tietoa vaikeiden asioiden kohtaamisesta ja puheeksiottamisesta vapaaehtoistoiminnassa, rentoutumista ja toisten vapaaehtoisten seuraa. Ilmoittautuminen.

Vapaaehtoisten liikuntapäivä 17.6 klo 10-14.00 Sikokalliossa Iisalmessa. Mainos julkaistaan myöhemmin, voit ilmoittautua jo mukaan Harrietille.