Toiminta Yhdistystalolla ja Ylä-Savon kunnissa

Koulutukset

Järjestämme Yhdistystalo Vakassa kerran kuukaudessa yhdistystoimijoille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille erilaisia koulutuksia. Koulutusten aiheina ovat yhdistystoiminta, uudet ajankohtaiset aiheet järjestökentällä ja muut yhdistysten tarpeiden mukaiset koulutukset.

Yhdistysaamupala

Yhdistysaamupalalla yhdistykset ja muut Ylä-Savon Vakan yhteistyöverkoston toimijat esittelevät toimintaansa maksuttoman aamupalan aikana. Yhdistysaamupalat ovat kaikille aiheesta kiinnostuneille avoimia aamupäiviä. Aamut ovat esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja opiskelijoille hyvä mahdollisuus tutustua yhdistysten toimintaan.

Yhdistysten kyselytunnit

Kunnan, kaupungin ja soten eri toimijat vastaavat Yhdistysten kyselytunnilla ajankohtaisiin kysymyksiin. Kyselytunteja järjestetään 2 krt. vuodessa. Kyselytunnit ovat kaikille avoimia tilaisuuksia.

Yhdistysaktiivien kehittämispäivät

Kehittämispäivät on suunnattu aktiivisesti omassa yhdistyksessä toimiville henkilöille, joita kiinnostaa yhdistyksen toiminnan ja yhdistysyhteistyön kehittäminen. Kehittämispäivillä laaditaan yhdistysten yhteinen vuosikello sekä kehitetään jotakin ajankohtaista teemaa. Kehittämispäiviä järjestetään tammi- ja elokuussa.

Toimintatunnit

Kaikille avoimet toimintatunnit kokoavat ihmiset Yhdistystalolle mukavan tekemisen pariin. Toimintatunteja järjestetään kerran kuukaudessa tiistaisin klo 11-12:00. Ohjelman järjestävät mukana olevat yhdistykset. Toimintana on muun muassa opastettuja kävelykierroksia, istumatanssia ja rentoutusta.

Vapaaehtoisten hyvinvoinnin tukeminen

Järjestämme erilaista toimintaa yhdistyksissä vapaaehtoisina toimivien hyvinvoinnin ja jaksamisen tueksi. Vuosittain järjestämme Vapaaehtoisten virkistys- ja koulutuspäivät, työnohjausta ja erilaisia vertaistoiminnallisia ryhmiä tarpeen mukaan.

Ideariihet ja Pop up Yhdistystalot

Ylä-Savon Vakka järjestää toimintaa kaikissa Ylä-Savon alueen kunnissa, Sonkajärvellä, Kiuruvedellä, Vieremällä, Lapinlahdella, Rautavaaralla, Pielavedellä ja Keiteleellä. Kunnissa toiminta käynnistyy Ideariihellä. Ideariiheen kokoamme alueen yhdistystoimijoita yhdessä suunnittelemaan toimintaa omaan kuntaan. Ideariihen jälkeen järjestämme noin kerran kuukaudessa Pop up Yhdistystalo toimintaa. Pop up Yhdistystalo toimintana ovat esimerkiksi yhdistystoimijoiden koulutukset, vertaisryhmät, Yhdistysaamupalat ja muut toimintamuodot, joita toteutamme Yhdistystalo Vakassa Iisalmessa.

Järjestätkö omassa kunnassasi toimintaa ja teillä on tarvetta kehittää yhdistysyhteistyötä?

Ota yhteyttä maarit.mykkanen(AT)ylasavonvakka.fi ja aloitetaan yhteistyön suunnittelu!

Tapahtumat ja messut

Järjestämme säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja messuja, joissa yhdistystoimijat voivat esitellä toimintaansa. Ota yhteyttä, jos näet mielenkiintoisen tapahtuman, johon haluat tulla mukaan.